Aloe Vera



Denumire:Aloe vera,Aloe Barbadense Miller-nume primit dupa botanistul Miller,botanist care a descris pentru prima data in insulele Barbados planta aloe.Alte denumiri date de alti botanisti:Aloe Vera Linne,Aloe Vera Lemark.
Principalele specii care sunt utilizate inca din antichitate sunt:Aloe Vera,Aloe Vulgaris,Aloe Soccotrina,Aloe Ferox.
Aloe Barbadensis Miller este cunoscuta sub denumirea de Aloe Vera,vera in limba latina inseamna adevarata,aceasta denumire este datorata efectului terapeutic foarte mare.



Clasificare stiintifica:
Regn:Plantae
Increngatura:Magnoliophyta
Clasa:Liliopsida
Ordin:Asparagales
Familie:Asphodelaceae /Liliaceae
Din aceasta familie facand parte si Asphodeline,Asphodelus ,Eremurus ,Kniphofia,Allium sativum(usturoiul),Allium cepa(ceapa),Lilium (crinul),
Tulipa(laleaua),etc.

Raspandire:Planta Aloe Vera creste in mod natural in bazinul mediteranean,in tarile din jurul Marii Rosii,in Africa de nord,sud si est,in China,India si insulele din Oceanul Indian.
Aloe Vera este cultivata in insulele Barbados,in Jamaica,Republica Dominicana,Puerto- Rico,in insulele din Marea Caraibelor.
Plantatii mari se gasesc in California,Arizona,Mexic si Texas-Rio Grande Valley.
Aloe vera nu creste in zonele unde temperaturile raman mult timp sub zero grade.
In culturi sunt plantate la distanta de 60-70 cm una de alta,pe randuri.



 Descriere:Plantele de aloe sunt robuste,au o tulpina scurta pe care creste un buchet de frunze alungite sub forma de lance,zimtate pe laterale,groase,carnoase si au aspect ornamental.Ele dezvolta o tulpina florala de aproximativ 1 m inaltime si care are la varfun buchet de flori de culoare rosie sau galbena.
Aceste specii sunt plante de locuri aride( xerofite),care retin mari cantitati de apa in frunze si se aseamana cu speciile de Agave.    



Recoltare:Frunzele se recolteaza numai manual,ele se desprind de sub linia de gel astfel incat intreaga cantitate de gel ramane in frunze,prevenindu-se procesul de oxidare.
Se recolteaza 3-5 frunze exterioare de pe planta matura la un interval de 5-8 saptamani.                 

Niciun comentariu: