Soiuri de aloe


Pana in prezent sunt enumerate in botanica mai mult de 250 de specii de aloe.Printre cele mai importante sunt:
1.Aloe Socotrina are originea in Yemenul de Sud,pe insula Socotra,mult timp a fost una din cele mai raspandite specii de aloe.Negustorii arabi considerau ca are efecte terapeutice magice si au comercializat-o in tarile din bazinul Marii Mediterane si pana in China ,mult timp.
2.Aloe Ferox si Aloe Saponaria sunt specii care se bucura de mare apreciere in Estul Indepartat.In conceptia chinezilor,taivanezilor si japonezilor,consumarea aloei este o deosebita placere.O consuma fiarta sau cruda,continutul frunzelor se strecoara si condimentat este baut pentru valoarea terapeutica.
Japonezii sunt si astazi cei mai mari consumatori ai acestei plante,in mod special consumand Aloe Vera si Forex.
3.Aloe Africana a fost ,pana la descoperirea Aloei Vera,cea mai cautata specie de aloe din lumea intreaga.A fost cultivata de catre olandezi si se comercealiza sub forma de gel uscat sau praf.
4.Aloe Vera( Vulgaris,Barbadensis Miller,Linne).Descoperita pe insulele Barbados aceasta planta salbatica a fost materia care a adus profit negustorilor britanici in secolul al XVII-lea.Era apreciata pentru efectul laxativ al frunzelor uscate.
Exista doua specii de Aloe Vera,verde si albastra.Specia verde de aloe poate fi folosita cu scop terapeutic doar dupa 4-5 ani,cand ajunge la maturitate.Specia albastra creste mai repede,ajungand la maturitate dupa 3 ani.Ambele specii au cam aceleasi efecte terapeutice.
5.Aloe Arborescensis creste in regiunile desertice(sudice) ale fostei U.R.S.S.Aceasta planta a fost studiata de cercetatorii rusi si efectele terapeutice au fost descrise de biologul Israel Bekhman si profesorul Vladimir Filatov.